Najčítanejšie Recepty 

Recepty na vynikajúce vianočné pečivo a vy môžete opäť súťažiť o produkty dr. Oetker

Ak by ste chceli na vianočné pečenie použiť produkty dr. Oetker od nás, pošlite na adresu sutaz@superbabky.sk text: chcem súťažiť.

Mikulášske makrónky

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba sušenia: asi 12 minút (1 plech)

Vystačí na: asi 25 zlepených kusov

Na cesto:

  • 2 bielky
  • 100 g cukru
  • 100 g najemno namleté mandle
  • 160 g práškového cukru

Na náplň:

  • 150 g polotučného tvarohu
  • 2 zarovnané KL mletej škorice
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná PL brusnicového džemu

Na ozdobenie:

  • Zdobiaca tuba biela Dr.Oetker
  • Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
  • elektrický ručný šľahač
  • cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
  1. Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor a šľaháme, kým sa úplne nerozpustí. Nakoniec zľahka vmiešame namleté mandle zmiešané s práškovým cukrom. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme pusinky s Ø asi 3 cm. Plechmi niekoľkokrát pobúchame o podložku, aby sa makrónky zbavili vzduchových bublín. Makrónky necháme na plechu ešte asi pol hodiny schnúť. Vložíme do predhriatej rúry
    a sušíme.
  • Elektrická rúra: 150 °C
  • Teplovzdušná rúra: 130 °C
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Doba sušenia: asi 12 minút (1 plech)
  1. Makrónky necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne v mise vymiešame tvaroh so škoricou, vanilínovým cukrom a vyškrabanou dreňou zo struku. Náplň nanesieme na spodnú časť polovice makrónok. Do stredu nanesieme brusnicový džem. Povrch zvyšných makrónok ozdobíme tubou
    a dozdobíme perličkami. Necháme krátko zaschnúť a zlepíme s druhou polovicou makrónok.

TIP:

Najemno namleté mandle je možné nahradiť mandľovou múkou.

Perníkové domčeky

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 8 minút

Vystačí na: asi 4 kusy

Na cesto:

  • 200 g tekutého medu
  • 100 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 75 g masla alebo margarínu
  • 300 g hladkej múky
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná KL perníkového korenia
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
  • 50 g mletých lieskových orieškov

Na ozdobenie:

Zdobiaca tuba biela Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

potravinársku fóliu

2 plechy na pečenie

tvrdý papier

 

Na prípravu cesta v kastróliku zahrejeme med s cukrom, vanilínovým cukrom a maslom alebo margarínom. Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, korením, citrónovou kôrou a orechami. Pridáme vychladnutú zmes a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke asi pol hodiny odležať.

2. Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 5 mm. Na 1 domček si vytvoríme papierové šablóny s rozmermi podľa obrázka nižšie, do ktorých spravíme otvory rôznych tvarov. Pomocou šablóny vykrajujeme z cesta časti domčekov a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 8 minú

Po vychladnutí ozdobíme bielou tubou podľa vlastnej fantázie a časti domčekov tubou zlepíme. Necháme stuhnúť.

TIPY:

Na spestrenie môžeme domčeky ozdobiť Tubičkami na zdobenie 4 farby Dr.Oetker.

Domčeky budú krásne vyzerať, aj keď ich použijeme ako lampáše.

Silvestrovské minitortičky

Doba prípravy: asi 20 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: 12 kusov

Na cesto:

  • 160 g hladkej múky
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 30 g preosiateho kakaa
  • 1 zarovnaná KL mletej škorice
  • 1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
  • 130 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 1 KL octu

Na zlepenie a ozdobenie:

  • 100 g malinového džemu
  • 1 balíček Polevy de Luxe Dr.Oetker
  • Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • formu na muffiny
  • 12 papierových košíčkov na muffiny
  • elektrický ručný šľahač
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, škoricou, dreňou z vanilkového struku a cukrom. Pridáme mlieko, olej a ocot a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Košíčky vložíme do formy a nanesieme do nich cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra: 170 °C
  • Teplovzdušná rúra: 150 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 25 minút
  • Tortičky necháme vychladnúť. Potom ich raz pozdĺžne prekrojíme a zlepíme džemom.

ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Povrch tortičiek polejeme a prikrášlime zdobením. Polevu necháme stuhnúť.


Karamelové rezy

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

Na cesto:

  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 3 vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 2 zarovnané PL preosiateho kakaa
  • 100 g mletých lieskových orieškov
  • 100 ml mlieka

Na náplň:

  • 1 balíček Originál puding karamelový Dr.Oetker
  • 300 ml mlieka
  • 40 g cukru
  • 100 g orieškovej čokolády

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy mliečnej Dr.Oetker
  • ½ balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
  • 1 balenie Salted caramel crunch Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • elektrický ručný šľahač

 

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kypriacim práškom, kakaom a orechami a spoločne s mliekom zapracujeme do cesta.
  2. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 25 minút
  1. Upečený plát necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne uvaríme puding podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 40 g cukru. Puding odstavíme a nalámeme do neho čokoládu. Miešame tak dlho, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Plát prekrojíme a polovicu plátu prenesieme na podnos. Potrieme náplňou a zakryjeme druhou polovicou plátu.
  3. Na ozdobenie rozpustíme obe polevy podľa návodu na obale. Tmavú polevu rozotrieme na povrch plátu, ihneď pridáme svetlú polevu a pomocou vidličky vytvoríme vzory. Posypeme karamelom.

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články