Prečo treba jesť pečenú cibuľu? Skúste aj cibuľový džem
Nedávno vás veľmi zaujal článok na túto tému. Dnes vám ponúkame vynikajúci recept Karola Hrčku, ako si môžete túto zdravú dobrotu ešte vylepšiť.
Na cibuľový džem potrebujeme:
- 1 lyžicu hnedého cukru
- 1 lyžica oleja
- 2 nakrájané biele cibule
- 2 nakrájané červené cibule
- 1/2 dcl vody
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ
- 1 lyžička lekváru (najlepšie slivkového)
- trochu rasce
Postup:
Na oleji si pripravíme karamel z hnedého cukru, pridáme bielu aj červenú cibuľu, orestujeme do tmava a zalejeme vodou. Necháme variť, potom pridáme pretlačený cesnak, soľ, lekvár a rascu.
Necháme redukovať, kým sa voda nevyparí. Podávame s chlebom, ale je to aj vynikajúca príloha k mäsu.
Text a foto Karol Hrčka