Aktuálne Recepty 

Prečo treba jesť pečenú cibuľu? Skúste aj cibuľový džem

Nedávno vás veľmi zaujal článok na túto tému. Dnes vám ponúkame vynikajúci recept Karola Hrčku, ako si môžete túto zdravú dobrotu ešte vylepšiť.

Na cibuľový džem potrebujeme:

  • 1 lyžicu hnedého  cukru
  • 1 lyžica oleja
  • 2 nakrájané biele cibule
  • 2 nakrájané červené cibule
  • 1/2 dcl vody
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 1 lyžička lekváru (najlepšie slivkového)
  • trochu rasce

Postup:

Na oleji si pripravíme karamel z hnedého cukru, pridáme bielu aj červenú cibuľu, orestujeme do tmava a zalejeme vodou. Necháme variť,  potom pridáme pretlačený cesnak, soľ, lekvár a rascu.

Necháme redukovať, kým sa voda nevyparí. Podávame s chlebom, ale je to aj vynikajúca príloha k mäsu.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články