Aktuálne Recepty 

Po takomto dezerte sa vo vašej rodine len tak „zapráši“

Ľahký ovocný dezert

Doba prípravy: asi 45 minút

Na cesto:

  • 5 vajec

  • 150 g kryštálového cukru

  • 100 g hladkej múky

  • 30 g kakaa

Na náplň:

  • 300 ml pochúťkovej smotany

  • 100 g práškového cukru

  • postrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna

  • 1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker

  • 150 ml mlieka

  • 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker

  • 100 ml vody

  • 700 g čerstvého letného ovocia (napr. ríbezle, maliny, čučoriedky, černice)

Na ozdobenie:

  • 2 balíčky číreho Tortového želé Dr.Oetker

  • 50 g cukru

  • 500 ml vody

Príprava:

    1. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do vyšľahaných vajíčok. Masu vylejeme na plech (30 x 40 cm), vložíme do rúry a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť.

Elektrická rúra: 180°C (predhriata)

Teplovzdušná rúra: 170°C (nepredhriata)

Plynová rúra: stupeň 2-3 (nepredhriata)

Doba pečenia: 15-20 minút

    1. Pochúťkovú smotanu vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na obale s mliekom do tuha. Pridáme do krému a premiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do náplne. Náplň vylejeme na upečený a vychladnutý korpus a dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť.

    2. Po stuhnutí rozvrstvíme na koláč po celej ploche ovocie a zalejeme teplým tortovým želé, ktoré sme si pripravili s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Hotový koláč dáme ešte raz dobre vychladiť a servírujeme.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články