Aktuálne Recepty 

Parížska torta Gizky Oňovej, ktorú jej vnúčatá milujú

Parížska torta
Potrebujeme:
na korpus:

  • 6 vajec
  • 150 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 125 g polohrubej múky
  • 150 g horkej čokolády
  • 1 prášok do pečiva

na krém:

  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 250 g horkej čokolády
  • 150 g mascarpone
  • 80 g marhuľového džemu

Príprava korpusu:
Vaječné žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme polohrubú múku, roztopenú ale vychladenú horkú čokoládu a prášok do pečiva.  Z bielok vyšľaháme sneh a postupne ho pridávame do hmoty.Vláčne cesto vlejeme do tortovej formy, ktorú sme vymazali maslom a vysypali múkou. Pečieme pri 160°C asi 40 minút.
Príprava krému:
500 ml šľahačkovej smotany prevaríme s nalámanou čokoládou a ešte necháme variť asi minútu. Zmes dáme do chladničky na 24 hodín (preto je vhodné pripraviť si ju deň vopred). Vychladnutú zmes vymiešame do tuhého krému a pridáme mascarpone. Tortový korpus prekrojíme na dve polovičky, potrieme marhuľovým džemom a 2/3 parížskeho krému. Tortu spojíme a potrieme zvyšným krémom.
Dobrá rada:
Na ozdobu torty použijeme čokoládové hoblinky alebo čokoládovú polevu a Figaro Symfóniu mliečnu alebo horkú.

Dobrú chuť!

Aj Figaro vie, že v živote je dôležité obklopovať sa peknými vecami, preto pre Vás vytvorilo dokonalú symfóniu – Figaro Symfónia mliečna alebo horká, o ktorú sa môžete podeliť so svojimi najbližšími.

Zdroj Foto Gizka Oňová a Figaro

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články