Aktuálne Recepty 

Osvedčené medovníkové cesto

Cesto musí zrieť 4 dni a potom sa z neho môže odoberať a piecť 4 mesiace.

Potrebujeme:

  • 1050 g hladkej múky
  •  450 g práškového cukru
  • 360 g medu
  • 6 stredných vajec
  • 3 čajové  lyžičky sódy bicarbóny
  • 4 polievkové lyžice perníkové korenie- z toho 2 PL mletá škorica
  • aníz
  • fenikel
  • badián
  • klinčeky
  • strúhaná
  • citrónová kôra
  • vajíčko na potretie

Postup:

Spracujeme lepivé cesto a dáme pomúčené do sáčka alebo do nádoby zrieť. Ak obschne, zatočíme do vlhkej utierky. Po zretí znova spracujeme a pečieme najlepšie na mastnom papieri. Vyváľkáme na 3-4 mm a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a po upečení tiež. Ešte horúce odkladáme na drevený povrch.

Text a foto Ľubica Žugecová

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články