Najčítanejšie Recepty 

Netradičný vianočný zákusok na poslednú chvíľu – karamelový raj

Zákusok s ovsenými vločkami

Na korpus:

  • 80 g trstinového cukru
  • 1 balíček Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker
  • 100 g masla
  • 250 g ovsených vločiek

Na náplň:

  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 300 g horkej čokolády
  • 50 g nasekaných vlašských orechov

Na karamel:

  • 50 g trstinového cukru
  • 5 PL vody
  • 1 PL masla
  • 3 PL mlieka

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (20 × 30 cm)

  1. Na prípravu korpusu necháme v hrnci skaramelizovať cukry s maslom. Odstavíme z variča a vmiešame ovsené vločky. Polovicu korpusu nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou lyžice uhladíme.2. Na prípravu náplne zahrievame vo vodnom kúpeli kondenzované mlieko a nalámanú čokoládu, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom vmiešame orechy a náplň opatrne rozotrieme na polovicu korpusu. Na povrch nanesieme

zvyšok korpusu.

  1. Na prípravu karamelu necháme v hrnci skaramelizovať cukor. Potom opatrne pridáme vodu, maslo a mlieko. Karamel za stáleho miešania krátko povaríme a ihneď nanesieme na povrch zákuska. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

TIP:

Namiesto vlašských orechov môžeme použiť lieskové oriešky.

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články