Nedeľná krkovička podľa špičkového kuchára Karola Hrčku
Krkovičku majú radi hlavne chlapi, lebo je prerastená mastnejším, ktoré dodáva mäsu chuť. Ale dá sa pripraviť aj inak, ako sme naučení. Aj z krkovičky môže byť krásne, slávnostné jedlo.
Potrebujeme:
- 1 kg krkovičky
- 2 cibule
- 2 lyžice horčice
- 3-5 strúčikov cesnaku
- 1 lyžica paprikovej pasty
- 2 lyžice masti
- mletá sladká paprika
- 1/2 kelímku kyslej smotany
- 1/2 kg nakrájanej hlávkovej kapusty
- 100 g údenej slaniny
- soľ
- korenie
Postup:
Krkovičku nakrájame a naklepeme. Posolíme a pokoreníme a prudko opečieme na masti. Potom pridáme cesnak, paprikovú pastu a horčicu.
Na druhej panvici opečieme nakrájanú slaninu, cibuľu s kapustou.
Zalejeme touto zmesou krkovičku a pridáme smotanu.
Prikryjeme a dusíme v rúre 40 minút na 180 stupňov. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovou prílohou.
Text a foto Karol Hrčka