Aktuálne Recepty 

Nedeľná krkovička podľa špičkového kuchára Karola Hrčku

Krkovičku  majú radi hlavne chlapi, lebo je prerastená mastnejším, ktoré dodáva mäsu chuť. Ale dá sa pripraviť aj inak, ako sme naučení. Aj z krkovičky môže byť krásne, slávnostné jedlo.

Potrebujeme:

  • 1 kg krkovičky
  • 2 cibule
  • 2 lyžice horčice
  • 3-5 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica paprikovej pasty
  • 2 lyžice masti
  • mletá sladká paprika
  • 1/2 kelímku kyslej smotany
  • 1/2 kg nakrájanej hlávkovej kapusty
  • 100 g údenej slaniny
  • soľ
  • korenie

Postup:

Krkovičku nakrájame a naklepeme. Posolíme a pokoreníme a prudko opečieme na masti. Potom pridáme cesnak, paprikovú pastu  a horčicu.

Na druhej panvici opečieme nakrájanú slaninu, cibuľu  s kapustou.

Zalejeme touto zmesou krkovičku a pridáme smotanu.

Prikryjeme a dusíme v rúre 40 minút na 180 stupňov. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovou prílohou.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články