Nadýchané rožky so syrom
Čerstvučké, chrumkavé, rozplývajúce sa na jazyku.
Potrebujeme:
- 600 g hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 1 vajce
- 120 ml kyslej smotany
- 150 ml mlieka
- 30 g droždia
- 100 g masla
- 100 g masla na potretie
- 100 g syra
Postup:
Z mlieka a droždia si urobíme kvások. Do misy vysypeme múku, pridáme soľ, smotanu a premiešame. Potom pridáme vajce, kvások a zamiešame. Nakoniec zmäknuté maslo. Dobre premiesime a preložíme na pomúčenú dosku. Rozvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Potrieme celú plochu maslom, posypeme syrom a zrolujeme do valca. Prekrojíme na dve polovice, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Každú polovicu opäť vyvaľkáme približne na obdĺžnik a vykrajujeme trojuholníky.
Zrolujeme do tvaru rožka a položíme na plech vystlaný papierom. Každý rožtek potrieme vajcom a posypeme syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Foto Depositphotos.com