Aktuálne Recepty 

Mimoriadne chutné a jemné cesto

Mimoriadne chutné a jemné a to vďaka dvom ingredienciám. Kyslej smotany a jedlej sódy.  Je vhodné na koláče, ale hlavne na raňajkové pečivo.

Potrebujeme:

  • 400 – 450 g hladkej múky
  • 250 g kyslej smotany
  • 2 vajcia do cesta
  • 1 vajce na potretie cesta
  • 4 – 5 lyžíc cukru
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli

 

Príprava:

Zmiešajte kyslú smotanu, sódu, soľ, cukor a 2 vajíčka. Miešajte dovtedy, kým zmes nebude hladká a potom postupne pridávajte preosiatu múku. Vymiesite redšie cesto a nechajte vykysnúť. Po vykysnutí ho vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 5 – 7 mm. Nakrájajte pruhy asi 3 – 4 cm široké. Dĺžka môže byť ľubovoľná.  Uprostred urobte malý rez ostrým nožom a polovičku cesta cez tento rez pretiahnite. Plech na pečenie potrite olejom a poukladajte pečivo. Potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte na 200 stupňov asi 20 minút. Hotové pečivo je mimoriadne mäkkulinké a chutné najmä na raňajky.

Foto Depositphotos.com

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články