Aktuálne Dobré rady 

Medík z púpavy podľa Mariana Petruša

V Superbabkách sme vám pána Mariána Petruša už predstavili. Je to veľmi šikovný senior, ktorý si všetko sám dopestuje, pozavára, výborne varí… no skrátka stará škola. Práve dnes robil púpavový med a tak sme ho požiadali o recept.

Postup:

200 hlavičiek púpavy s 1 litrom vody varíme 7 minút a necháme vychladnúť. Zmes potom s cedíme cez sitko a gázu a vyžmýkame. Do nálevu pridáme 1,5 kg kryštálového cukru a šťavu z jedného citróna. Varíme do mierneho zhustnutia. Nalejem do menších pohárov, ktoré uzavrieme a odložíme do komory.

A ako ho pán Petruš využije?

„Ja ho využívam ako prírodne sladidlo. Hlavne do čaju, alebo do vody rozmiešať, alebo aj do ovocia, ak je niektoré kyslejšie. Určite je to na posilnenie imunity.“

Text a foto Marián Petruš

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články