Mäso plné vody? Kto nás klame?
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu. Aj si teda nakupujem. Toto je krkovička. Čerstvé výsekové mäso z bitúnku. Údajne chované na Slovensku. Čo si myslíte, aká bola hmotnosť mäsa v surovom stave? Neuveríte. Vyše 1800 g. Nakrájaná bola na 2 cm pláty a čestné slovo – nezožral som ani kúsok. Toľko vody pustilo a takto sa spieklo! Čím tie prasce chovajú, že je mäso samá voda? Je to otázka rýchlovýkrmu, že ich svalovina retinuje vodu? Však toto by som pokojne zjedol sám ako nič, na posedenie. A vraj kupujte slovenské výrobky. Kedysi nám úplne stačilo kilo mäsa a bolo dosť. Vie tu nejaký odborník vysvetliť, že prečo? Aká je akceptovateľná strata hmotnosti grilovaním? Toto je najmenej polovica. Dobrú chuť!
MUDr. Jozef Marec