Aktuálne Recepty 

Maková bábovka bez múky

Na makovej bábovke bez múky, s trstinovým cukrom citrónovým a holandským kakaom Dr. Oetker si určite pochutíte.

Na cesto:

  • 250 g zmäknutého masla
  • 70 g práškového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 1 balíček Trstinového cukru citrónového Dr. Oetker
  • 6 bielkov
  • štipku soli
  • 60 g cukru
  • 300 g mletého maku
  • 100 g mletých pražených
  • lieskových orieškov

Na ozdobenie:

  • 2 zarovnané PL Holandského kakaa Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

  • formu na bábovku (Ø 23 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Príprava: 

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. V inej mise vyšľaháme bielky so soľou a cukrom na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi striedavo ručne primiešavame mak s orechmi a sneh a vymiešame dohladka.
  2. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme..

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 

Čas pečenia: asi 60 minút

  1. Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
  2. Pred podávaním bábovku posypeme kakaom.

TIP: Aby sme tento recept zachovali bezgluténový, musíme vymastenú formu vysypať múkou bez gluténu, napr. pohánkovou.

Text a foto Dr.Oetker

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články