Maková bábovka bez múky
Na makovej bábovke bez múky, s trstinovým cukrom citrónovým a holandským kakaom Dr. Oetker si určite pochutíte.
Na cesto:
- 250 g zmäknutého masla
- 70 g práškového cukru
- 6 žĺtkov
- 1 balíček Trstinového cukru citrónového Dr. Oetker
- 6 bielkov
- štipku soli
- 60 g cukru
- 300 g mletého maku
- 100 g mletých pražených
- lieskových orieškov
Na ozdobenie:
- 2 zarovnané PL Holandského kakaa Dr. Oetker
Ešte potrebujeme:
- formu na bábovku (Ø 23 cm)
- elektrický ručný šľahač
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. V inej mise vyšľaháme bielky so soľou a cukrom na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi striedavo ručne primiešavame mak s orechmi a sneh a vymiešame dohladka.
- Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme..
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: asi 60 minút
- Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
- Pred podávaním bábovku posypeme kakaom.
TIP: Aby sme tento recept zachovali bezgluténový, musíme vymastenú formu vysypať múkou bez gluténu, napr. pohánkovou.
Text a foto Dr.Oetker