Kurací perkelt s domácimi haluškami
Toto jedlo robievam dosť často, vždy na dva dni, lebo je dobré aj prihriate.
Potrebujeme:
- 4 ks kuracích stehien
- 1 cibuľa
- 2 lyžice oleja
- čierne korenie
- červené mletá paprika
- soľ
- 250 dcl šľahačkovej smotany
- 2 lyžice hladkej múky
Na halušky:
- 2 vajcia
- 1/4 kg hladkej múky
- 2 dcl vody
- štipka soli
Postup:
Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky. Orestujeme do mäkka na oleji, pridáme umyté stehná, osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Zalejeme 2 dcl vody a dusíme do mäkka, pridáme smotanu a zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode. Necháme prejsť varom.
Halušky:
Zmiešame suroviny na stredne hustú hmotu a hádžeme do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Vyberieme, scedíme a pridáme trochu masla, aby sa nezlepili.
Text Libuša Sabová
Foto Karol Hrčka