Kto by nechcel mať doma takéhoto superdedka?
Pánovi Vladimírovi Ľachovi dnes zachutil rebarborový koláč, ktorý má rád od detstva. Nie žeby jeho žena nevedela piecť, ale on to robí rád a keď mu niečo príde na chuť, nič mu nezabráni, aby si to neurobil. Poslal nám svoj recept, je veľmi jednoduchý, hrnčekový.
Potrebujeme:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček krištáľového cukru
- 1hrnček mlieka
- 2-3 celé vajcia (podľa veľkosti)
- 1 prášok do pečina
- 2-3 lyžice mletých orechov
- 2-3 lyžice nastrúhanej čokolády
- 1 kg rebarbory
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžicu škorice
Rebarboru očistíme, nakrájame na 1,5 – 2 cm kúsky, posypeme 1 lyžicou škorice, vanilkovým cukrom.
Cesto vylejme na vymastený a múkou vysypaný plech. Rebarboru rovnomerne rozvrstvíme. Pečieme pri 175 stupňoch asi 45 minút. Aby bol koláč ešte šťavnatejší, pán Ľach ho rozrezal na polovicu, potrel jahodovým džemom a vrch ešte ozdobil jahodami. Vraj je to svieža májová mňamka.