Najčítanejšie Recepty 

Špargľa – kráľovská zelenina

Všetci určite poznáme základný recept – varenú špargľu s holandskou omáčkou, k tomu varené zemiaky. Chceli sme vám ponúknuť aj niečo iné, čo ste so špargľou možno ešte nepripravovali.

Pečená zelená špargľa so slaninkou  

Špargľu umyte a odrežte tvrdé konce. Tri – štyri špargle jednoducho zabaľte do slaninky a opečte na suchej panvici (slanina pustí tuk). Ak práve grilujete, tak na drevenom uhlí bude táto špecialita ešte lepšia. Nezabudnite, takto môžete pripraviť len zelenú špargľu, bielu by ste museli najskôr uvariť, ale zelená sa pomerne  rýchlo a ľahko prepečie.

 

Špargľa s chrumakovu posýpkou

Asi 1 kg bielej špargle očistíme, tvrdé konce odkrojíme a varíme v posolenej a ocukrovanej vode 12-15 minút.

Na posýpku potrebujeme:

  • 1 hrsť lístkov bazalky nakrájame
  • 120 g pokrájanej slaniny na kocky
  • 50 g rozpusteného masla
  • 80 g postrúhaného syru Ementál

Všetky suroviny zmiešame a zmesou posypeme uvarenú špargľu. Rúru prehrejeme na 200 stupňov a pečieme asi15 minút.

Foto Pixabay

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články