Aktuálne Recepty 

Keď príde návšteva, alebo len tak k vínku

Priznám sa, že ja som dlho nerobila kysnuté cesto, lebo som si myslela, že je to zložité a a že sa mi to nepodarí. Potom som ale zistila, že nie je nič jednoduchšie v kuchyni. Tieto dobroty sa u nás robia väčšinou cesnakové, alebo syrové, ale vyskúšajte aj s touto stredomorskou náplňou.

Cesto:

  • 800 g hladkej múky
  • 1 dl slnečnicového oleja
  • 1 čl cukru
  • 1/2 l teplého mlieka
  • 50 g droždia

Náplň pesto:

  • 1 hrsť bazalky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 hrsť píniových, alebo vlašských orechov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 hrsť postruhaného parmezánu

Ďalej potrebujeme:

  • 240 g sušených paradajok
  • 1 vajce na potretie

Postup:

Do misy vylejeme trochu mlieka. Mlieko by malo byť mierne teplé. Rozdrobíme doň droždie a pridáme  lyžičku cukru, trochu múky. Všetko zamiešame a necháme kysnúť. K pripravenej múke pridáme štipku soli a zamiešame. Nalejeme zvyšok mlieka a olej a všetko dobre premiešame. Potom pridáme kvások a začneme miesiť cesto. Medzitým si pripravíme pesto tak, že všetky suroviny spolu rozmixujeme. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 4 časti a každú rozvaľkáme a pesto rovnomerne rozotrieme.Keď je náplň rozotrená, cesto začneme stáčať ako závin. Potom ho krájame na kúsky, ktoré predstavujú jednotlivé slimáky. Každý kúsok posypeme  s nakrájanými sušenými paradajkami, potrieme vajíčkom a ak chcete môžete ešte posypať postrúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 25 až 30 minút, kým nie sú slimáky krásne zlatisté.

Foto: Pinteres

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články