Jednoducho som prívarková, hovorí Milka Lörinczová
Milujem prívarky a najviac z mladej fazuľky. Narobím jej veľa, aby sme mali na niekoľko dní. Tu je môj recept:
Potrebujeme:
- 1/2 kg nakrájanej fazuľky
- 1 cibuľa
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica octu
- 2 lyžice oleja
- soľ
- šľahačková smotana
- 2 lyžice hl. múky na zahustenie
- 1 viazanička kôpru
Postup:
Cibuľku opražím na oleji, pridám fazuľku, zalejem vodou, pridám soľ, cukor a ocot. Prikryjem a varím na miernom ohni cca 10 minút, kým fazuľka nezmäkne. Zalejem smotanou, v ktorej som rozhabarkovala múku. Nechám prevrieť. Dochutím a nakoniec bohato posypem kôprom. Najlepšie chutí s duseným hovädzím mäsom.
Text a foto Emília Lorinczová