Aktuálne Recepty 

Jednoducho som prívarková, hovorí Milka Lörinczová

Milujem prívarky a najviac z mladej fazuľky. Narobím jej veľa, aby sme mali na niekoľko dní. Tu je môj recept:

Potrebujeme:

  • 1/2 kg nakrájanej fazuľky
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica octu
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • šľahačková smotana
  • 2 lyžice hl. múky na zahustenie
  • 1 viazanička kôpru

Postup:

Cibuľku opražím na oleji, pridám fazuľku, zalejem vodou, pridám soľ, cukor a ocot. Prikryjem a varím na miernom ohni cca 10 minút, kým fazuľka nezmäkne. Zalejem smotanou, v ktorej som rozhabarkovala múku. Nechám prevrieť. Dochutím a nakoniec bohato posypem kôprom. Najlepšie chutí s duseným hovädzím mäsom.

Text a foto Emília Lorinczová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články