Jednoduchá pečeňová paštéta
Výborné pre návštevu, ale aj na raňajky, či večeru s čerstvým chlebom a jarnou zeleninou.
Potrebujeme:
- 400 g kuracej pečienky
- 1 lyžička soli
- 1lyžička vegety
- 1/2 lyžičky mleté čierne korenie
- 4 vajcia
- 1 šľahačková smotana
- 15 dkg masti, najlepšie ak máte kačaciu
Príprava:
Pečienku očistíme, zomelieme, alebo rozmixujeme. Pridáme ostatné suroviny a dobre premiešame. Vymastíme obdĺžnikovú formu na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch cca hodinu. Necháme vychladnúť a môžeme krájať. Pre lepšiu chuť môžete vrch potrieť kačacou masťou. Výborné aj s kyslými uhorkami.
Foto Depositphotos.com