Navigácia
Pri plnenej paprike je dôležitejšia chuť omáčky, ako mäsa Ako to robím ja Aktuálne Recepty 

Pri plnenej paprike je dôležitejšia chuť omáčky, ako mäsa

Tento recept ma naučila moja mama. Plnená paprika podľa receptu mojej mamy je najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Máme dobrého priateľa, vynikajúceho lekára – chirurga, ktorý k nám vyslovene “chodí” na plnenú papriku. Potrebujeme: 1/2 kg pomletého bravčového pliecka (mäso si vždy meliem sama, nikdy nekupujem pomleté, nemám k nemu dôveru) 1 vrecko ryže 10 dobre vyzretých paprík, najlepšie “peceeriek” 3 strúčiky cesnaku soľ korenie majoránka mletá rasca Na omáčku: 1 l domáceho rajčinového pretlaku, alebo 1/2 l plechovku kupovaného 1 šľahačková smotana 4 kopcovité lyžice hladkej múky 4 lyžice oleja…

Zobraziť článok
Domáca štrúdľa je najlepšia Najčítanejšie Recepty 

Domáca štrúdľa je najlepšia

Ťahaný závin s ovocným tvarohom Na cesto: 250 g hladkej múky štipka soli 100 ml vlažnej vody 1 vajce 1 PL oleja Na náplň: 100 g mäkkých sušených marhúľ 500 g kyslastých jabĺk 250 g odtučneného tvarohu 150 g kyslej smotany 1 vajce 50 g cukru 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 1 zarovnaná PL zemiakového škrobu Solamyl Dr.Oetker kôra z jedného chemicky neošetreného citróna 2 PL citrónovej šťavy 75 g hrozienok Na potretie: 50 g masla Na posypanie: 25 g práškového cukru Ešte potrebujeme: malý hrniec s pokrievkou papier na pečenie…

Zobraziť článok
Vyskúšajte studenú uhorkovú polievku s citrónovým olejom Najčítanejšie Recepty 

Vyskúšajte studenú uhorkovú polievku s citrónovým olejom

Ingrediencie: 2 uhorky 250 ml Alpro Cuisine 400 ml Alpro mandľového nápoja 1 zväzok kôpru 1 citrón 100 ml olivového oleja soľ listy mladých šalátov na ozdobu Olúpané uhorky rozmixujeme s Alpro Cuisine a mandľovým nápojom Alpro. Dochutíme nasekaným kôprom, citrónovou šťavou a soľou. Olivový olej zmiešame s nastrúhanou kôrou z jedného citróna a necháme odležať. Takto pripraveným olejom polievku pred podávaním dozdobíme.

Zobraziť článok
Vychutnajte si jedlá plné farieb a vitamínov Najčítanejšie Recepty 

Vychutnajte si jedlá plné farieb a vitamínov

Šalát s baby zemiakmi, zelenými fazuľkami a pancettou Ingrediencie: 50 g pancetta 40 g zelených fazuľkových lúskov 70 g kalerábu nakrájaného na tenké prúžky 15 g hráškových lúskov 100 g uvarených baby zemiakov 50 g rukoly Dressing: 1 PL dijonskej horčice 1 PL medu Soľ Čierne korenie 3 – 4 PL olivového oleja Citrónová šťava na dochutenie Postup: Fazuľkové a hráškové lúsky si opečieme na rozpálenej panvici. Opekáme ich približne 30 sekúnd. Potom ich ochutíme soľou a korením, odložíme z panvice a necháme poriadne vychladnúť. Všetky suroviny v miske poriadne premiešame. Dressingom prelejeme vychladnutý šalát a servírujeme….

Zobraziť článok
Vynikajúce letné dezerty Najčítanejšie Recepty 

Vynikajúce letné dezerty

Jahodová snehová torta Na cesto: 3 žĺtky 75 g cukru štipka soli 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 75 g zmäknutého masla alebo margarínu 100 g hladkej múky ½ KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker Na sneh: 3 bielky 125 g cukru 100 g mandľových plátkov Na náplň: 500 g čerstvých jahôd 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker 200 ml vody 2 zarovnané PL cukru 400 ml smotany na šľahanie 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker Príprava: Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, soľou, vanilínovým cukrom a maslom…

Zobraziť článok
Toto musíte vyskúšať! Rodina i návšteva bude nadšená Najčítanejšie Recepty 

Toto musíte vyskúšať! Rodina i návšteva bude nadšená

Šunkovo – syrová torta 500 g jemného tvarohu, 300 g taveného syra, 300 g strojovej šunky, 100 g údenej šunky (na ozdobovanie), 2 veľké zelené papriky, majoránka, 1 uhorka, 1 citrón (na ozdobovanie) Jemný tvaroh a tavený syr vymiešame do penista. Zmes rozdelíme na tri rovnaké časti, do jednej vmiešame 300 g na kocky nakrájanej pražskej šunky a do zvyšných dvoch častí pridáme nadrobno nakrájané zelené papriky a majoránku. Dno ľahko rozoberateľnej tortovej formy vyložíme priesvitnou fóliou, na ktorú najprv nanesieme prvú paprikovo – majoránkovú vrstvu, pokračujeme šunkovou vrstvou a na záver nanesieme zvyšnú…

Zobraziť článok
Tieto recepty sa hodia aj na zajtrajšiu grilovačku Najčítanejšie Recepty 

Tieto recepty sa hodia aj na zajtrajšiu grilovačku

Zemiaky pečené v rúre s pikantným plesňovým syrom 4 veľké zemiaky, 100 g Gorgonzoly, 8 vlašských orechov, 8 šalviových listov, soľ, korenie Zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme, no nešúpeme. Na každom urobíme pozdĺžne 3 – 4 rovnobežné zárezy. Každý zemiak trošku osolíme a uložíme na štvorec papiera na pečenie. Všetky poukladáme na väčší rozprestretý alobal. Dobre ich zabalíme a vložíme na mriežku do stredu vyhriatej rúry a pečieme asi hodinu. Zemiaky sú upečené, ak ihlica alebo špáradlo ľahko preniknú do stredu. Syr nakrájame na plátky, orechy rozbijeme, vyberieme jadierka a nasekáme ich. Zemiaky vyberieme z rúry, otvoríme kornúty,…

Zobraziť článok
Dobroty vyrobené doma Najčítanejšie Recepty 

Dobroty vyrobené doma

Sú chutnejšie ako kupované a je to aj skvelý a vítaný darček pre vašich priateľov 1.Marhuľové čatní (na 4 poháre á 250 ml) 500 g marhúľ, 250 g cibule, 250 g rebarbory, 50 g zázvoru, 1 limeta, 75 g hrozienok, 100 ml ovocného octu, 200 g cukru, 1 lyžička horčicových semienok, štipka kayenského korenia, 1 g šafránu. Marhule odkôstkujeme a pokrájame. Cibuľu pokrájame na plátky. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky. Zázvor očistíme a posekáme. Nastrúhame kôru z limety a šťavu vytlačíme. Všetky prísady varíme asi 60 min. na kašu, horúce plníme do pohárov. 2. Mirabelkové čatní…

Zobraziť článok
Recepty pre tých, ktorí si nevedia predstaviť život bez kávy Aktuálne Recepty 

Recepty pre tých, ktorí si nevedia predstaviť život bez kávy

Južanské plnené zemiaky Ingrediencie: pre 4 osoby 8 ks väčších zemiakov 500 g kuracieho mäsa (najlepšie kuracie prsia) olivový olej 100 g karfiolu 1 lyžička kávy Nescafé 1-2 cibule 1 pór 1 lyžička balsamica 1 červená paprika 150 g strúhaného syra soľ čierne korenie Príprava jedla: Umyté zemiaky so šupkou rozkrojíme a vydlabeme. Rozložíme ich na dno pekáča, jemne polejeme olivovým olejom a celý pekáč prikryjeme alobalom. Pečieme v trúbe pol hodinu. Medzitým na rozpálenom oleji osmažíme cibuľu, pridáme na kocky pokrájané kuracie mäso a osmažíme. Pridáme na malé ružičky rozobratý čerstvý karfiol, kolieska…

Zobraziť článok
Poznáte niečo lepšie na raňajky ako domáci džem? Najčítanejšie Recepty 

Poznáte niečo lepšie na raňajky ako domáci džem?

Leto v sklenených pohároch Pyré z čiernych ríbezlí Prísady na 4 poháre po 250 ml: 500 g čiernych ríbezlí, 500g želírovacieho cukru Príprava za studena: Ríbezle opláchneme a dáme dobre odkvapkať. Vidličkou uvoľníme bobule zo strapcov. Rozmixujeme ich so želírovacím cukrom. Šľahačom miešame asi 15 minút, kým sa cukor nerozpustí. Potom pyré plníme do horúcich, suchých sterilných pohárov, ktoré vzduchotesne uzavrieme. V chladničke vydrží 2 až 3 mesiace. Jahodový pretlak Prísady na 2 poháre po 200 ml: 250 g zrelých jahôd, 250 g želírovacieho cukru (3:1). Príprava za studena: Jahody opláchneme, starostlivo očistíme a ovocie…

Zobraziť článok