Hrášok so sušenou šunkou
Keď sme v roku 1992 prišli prvýkrát na dovolenku do Španielska, dostali sme na večeru hrášok s pršutom. Na prípravu nenáročné jedlo, ale tá chuť!? Vynikajúce a pritom zdravé.
Potrebujeme:
- 1 väčšiu šalotku
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vrecko mrazeného hrášku
- 10 dkg pršuta, alebo inej sušenej šunky
- zväzok petržlenovej vňate
- korenie
- soľ
Postup:
Očistenú cibuľu opražíme na oleji, alebo na masle, pridáme roztlačený cesnak a na nakrájané pršuto. Nakoniec pridáme hrášok (lepšie, keď je predtým rozmrazený). Preložíme na servírovaciu misu, pridáme pokrájanú petržlenovú vňať, soľ a korenie podľa chuti.
Foto Pinterest.com