Aktuálne Recepty 

Dukátové buchtičky exklusiv

Čo budeme zajtra variť, keď prídu vnúčatá? No predsa dukátové buchtičky.

Na cesto potrebujeme :

  • 350 g hladkej múky
  • 30 g rozpusteného masla do cesta
  • 1 vanilkový cukor
  • 25 g cukru
  • štipku soli
  • 1 vajce
  • citrónová kôra
  • 25 g rozpusteného masla na pomastenie
  • 1/4 l mlieka
  • 40 g kvasníc

Krém:

  • 1/2 l mlieka
  • 1 – 2 balíčky zlatý klas
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžica cukru
  • 20 g masla

Postup:

Najskôr urobíme kvások z mlieka, droždia a trošky cukru. Keď nakysne, pridáme ostatné suroviny a cesto dobre zamiesime.

Na teplom mieste necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom. A teraz sa pozrite, ako ho Karol Hrčka potrie maslom a rozdelí na jednotlivé malé štvorčeky.

Pečieme v rúre pri 200 stupňoch asi pol hodinu, dočervena.

Pripravíme si krém. Do mlieka zamiešame zlatý klas, cukor, maslo, žĺtka a  stále miešame až do zhustnutia.

Podávame ešte teplé. Ozdobíme čerstvým ovocím, prípadne s čokoládou. Poprášime cukrom.

Text a foto Karol Hrčka

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články