Najčítanejšie 

Dnes sme skončili grilovaciu sezónu. Čo všetko som pripravila?

Príprava sa musí začať deň pred grilovaním.

Jednak treba zamiesiť na chlieb, ktorý bude cez noc kysnúť, ale hlavne, napácovať mäso. Najradšej máme bravčovú krkovičku a kuracie stehná. Tie stehná sa musia narezať okolo kostí, aby sa rýchlejšie prepiekli. Pácujem v kupovanej grilovacej zmesi, ktorú vysypem do oleja a k tomu pridám roztlačený cesnak.

Mäso v nej dobre poobraciam, zavriem a odložím do chladničky.

Grilujem len v strede grilu, ktorý si vysteliem vaničkou z alobalu, do ktorej bude kvapkať prebytočný tuk.

Gril musí byť poriadne rozpálený tak, že nad ním neudržíte ruku. Mäso vyberiem z chladničky dve hodiny pred grilovaním, aby získalo izbovú teplotu.

Na náš gril, ktorý má priemer cca 60 cm naložím 4 – 5 ks mäsa, prikryjem vrchnákom a neotváram asi 20- 25 minút. Potom je už mäso hotové.

Ugrilujem aj zeleninu ( mladú cibuľku, papriku, šampiňóny), ktoré potom  ochutím olivovým olejom s cesnakom, korením a soľou.

Chlapi majú najradšej pikantnú omáčku. Je veľmi jednoduchá.

Zmiešate med, horčicu a veľa chili. Hotovo! Španielska omáčka aioli je tiež raz -dva hotová. Je to vlastne majonéza ( čerstvé vajce, olej, citrónová šťava, horčica, soľ, všetko rýchlo rozmixovať ponorným mixérom) v ktorej je aj strúčik cesnaku. Ja som nakoniec pridala čerstvú pažítku.

A veľká misa čerstvého zeleninového šalátu nesmie chýbať.

Dezert sme mali jednoduchý. Moju obľúbenú tvarohovú štrúdľu s višňovou omáčkou.

A bolo veselo! Vo väčšine rodín je grilovanie mužská práca. U nás grilujem ja a myslím si, že to ovládam.

Veď si vypočujte tento názor (video):

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články