Dezerty, ktoré sa rozplývajú na jazyku
Malinová Pavlova
Prísady:
Na korpus:
- 4 bielky
- 220 g práškového cukru
- 2 PL octu
- 2 KL Solamylu bez lepku Dr. Oetker
Na ozdobenie:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 balenie Malinovej smotanovej náplne Dr. Oetker
- 300 g čerstvých malín
Príprava:
V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky do snehovej konzistencie. Pridáme cukor, ocot a dôkladne všetko vyšľaháme a ku koncu vmiešame Solamyl.Vypracované cesto pomocou lyžíc vytvarujeme do okrúhleho tvaru na plechu vyloženom papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Elektrická rúra: 100 °C
Teplovzdušná rúra: 80 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Doba sušenia: asi 60 minút
po 60 minútach znížime teplotu a sušíme pri mierne pootvorenej rúre:
Elektrická rúra: 70 °C
Teplovzdušná rúra: 50 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Doba sušenia: asi 1 – 2 hodiny podľa veľkosti korpusu
- Po upečení odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť.
- Smotanovú náplň pripravíme podľa návodu na obale.
- Na vychladnutý korpus poukladáme polovicu malín. Pripravenú smotanovú náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme ňou korpus. Dozdobíme zvyšnými malinami.
Kakaový kešu dezert
Prísady:
Na dezert:
- 100 g kešu orieškov
- 100 ml agávového sirupu
- 50 g Prírodného kakaa Dr. Oetker
- 150 ml vody
- 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
- štipka soli
Na ozdobenie:
- 125 g lesného ovocia (maliny, černice, čučoriedky)
- niekoľko lístkov mäty
Príprava:
- Na prípravu dezertu kešu oriešky namočíme do vody minimálne na hodinu. Potom ich scedíme a vložíme do vyššej nádoby. Pridáme sirup, kakao, vodu, vanilkovú pastu a soľ a všetko ponorným mixérom dôkladne rozmixujeme dohladka.
- Dezert rozdelíme do pohárov a ozdobíme ovocím a lístkami mäty. Odložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Laskonky Pavlova
Prísady:
Na korpus:
- 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
- 150 ml vody
- 100 g strúhaného kokosu
Na krém:
- malinový krém (súčasť balenia)
- 400 – 500 ml smotany na šľahanie
Príprava:
- Na prípravu laskoniek v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do cesta krátko zašľaháme kokos. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme laskonky. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Čas sušenia: asi 90 minút
- Rúru vypneme a laskonky necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
- Na zlepenie vyšľaháme krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom, ktorým k sebe zlepíme vždy dve laskonky.
Text a foto Dr.Oetker