Aktuálne Recepty 

Dezerty, ktoré sa rozplývajú na jazyku

Malinová Pavlova

Prísady: 

Na korpus:

  • 4 bielky
  • 220 g práškového cukru
  • 2 PL octu
  • 2 KL Solamylu bez lepku Dr. Oetker

Na ozdobenie:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 balenie Malinovej smotanovej náplne Dr. Oetker
  • 300 g čerstvých malín

Príprava:

V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky do snehovej konzistencie. Pridáme cukor, ocot a dôkladne všetko vyšľaháme a ku koncu vmiešame Solamyl.Vypracované cesto pomocou lyžíc vytvarujeme do okrúhleho tvaru na plechu vyloženom papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Elektrická rúra:                    100 °C

Teplovzdušná rúra:                80 °C

Plynová rúra:                         stupeň 1

Doba sušenia:                     asi 60 minút

po 60 minútach znížime teplotu a sušíme pri mierne pootvorenej rúre:

Elektrická rúra:                    70 °C

Teplovzdušná rúra:              50 °C

Plynová rúra:                        stupeň 1

Doba sušenia:                     asi 1 – 2 hodiny podľa veľkosti korpusu

  1. Po upečení odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť.
  2. Smotanovú náplň pripravíme podľa návodu na obale.
  3. Na vychladnutý korpus poukladáme polovicu malín. Pripravenú smotanovú náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme ňou korpus. Dozdobíme zvyšnými malinami.

Kakaový kešu dezert 

Prísady: 

Na dezert:

  • 100 g kešu orieškov
  • 100 ml agávového sirupu
  • 50 g Prírodného kakaa Dr. Oetker
  • 150 ml vody
  • 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
  • štipka soli

Na ozdobenie:

  • 125 g lesného ovocia (maliny, černice, čučoriedky)
  • niekoľko lístkov mäty

Príprava:

  1. Na prípravu dezertu kešu oriešky namočíme do vody minimálne na hodinu. Potom ich scedíme a vložíme do vyššej nádoby. Pridáme sirup, kakao, vodu, vanilkovú pastu a soľ a všetko ponorným mixérom dôkladne rozmixujeme dohladka.
  2. Dezert rozdelíme do pohárov a ozdobíme ovocím a lístkami mäty. Odložíme na niekoľko hodín do chladničky.

Laskonky Pavlova

Prísady: 

Na korpus:

  • 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
  • 150 ml vody
  • 100 g strúhaného kokosu

Na krém:

  • malinový krém (súčasť balenia)
  • 400 – 500 ml smotany na šľahanie

Príprava:

  1. Na prípravu laskoniek v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do cesta krátko zašľaháme kokos. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme laskonky. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.

Elektrická rúra:        110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Plynová rúra:           stupeň 1

Čas sušenia: asi 90 minút

  1. Rúru vypneme a laskonky necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
  2. Na zlepenie vyšľaháme krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom, ktorým k sebe zlepíme vždy dve laskonky.

Text a foto Dr.Oetker

 

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články