Aktuálne Recepty 

Cookies z čierneho kakaa

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: asi 20 minút

Celkový čas prípravy: asi 40 minút

Vystačí na: asi 50 kusov 

Prísady:

Na cesto:

  • 280 g hladkej múky
  • 1 zarovnaná KL Sódy bikarbóny Dr. Oetker
  • 4 zarovnané PL Čierneho kakaa Dr. Oetker
  • 100 g cukru
  • 1 vajce
  • 200 g zmäknutého masla

Na ozdobenie:

  • 2 balíčky Polevy svetlej Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • potravinársku fóliu
  • plech na pečenie

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so sódou, kakaom a cukrom. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Z cesta vytvarujeme valček, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky. Cesto rozdelíme na asi 50 rovnakých dielov a z každého vytvarujeme guličku. Guličky rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie v dostatočnej vzdialenosti od seba.  Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Čas pečenia: asi 10 – 15 minút

  1. Cookies necháme vychladnúť.
  1. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme ju do misky a sušienky v nej namočíme do polovice. Necháme stuhnúť.

Krátky opis: Chrumkavé cookies s Čiernym kakaom Dr. Oetker v kontraste s bielou polevou.

Text a foto Dr. Oetker

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články