Aktuálne Recepty 

Čína podľa Karola Hrčku

Mám rada čínsku kuchyňu, ale napriek niekoľkým pokusom, sa mi doma ešte nepodarila. Preto som vyskúšala tento recept a môžem potvrdiť, že Karol Hrčka je špičkový kuchár!

Potrebujeme:

  • 1/2 kg kuracích pŕs
  • 1 vajce
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • 20 g huby šitake
  • 2 ks pokrájanej mrkvy
  • 250 g kapusty
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 menšie cibule
  • 1 menší pór
  • 5 lyžíc sójovej omáčky
  • 1 lyžica slivkového lekváru
  • 1 lyžičku mletého závoru
  • 1 konzerva bambusových výhonkov
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • citrónová šťava z pol citróna
  • nasekaný čerstvý koriander

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na rezance, pridáme vajíčko, 1/2 trochu mletého zázvoru, dve lyžice sójovej omáčky a zamiešame. Takto pripravené kuracie prsia prudko opečieme na rozpálenom oleji. Keď je ružové, vyberieme ho  a necháme odpočinúť. Do tej istej panvice pridáme na kocky nakrájanú kapustu, cibuľu, mrkvu, huby, bambusové výhonky a opečieme do polomäkka. V miske zmiešame 2 dl vody, slivkový lekvár, zvyšnú sójovú omáčku, trochu zázvoru, 1 lyžicu škrobu, pretlačený cesnak, premiešame a zalejeme zeleninu. Nakoniec pridáme opečené kuracie prsia a prehrejeme. Posypeme koriandrom, pokvapkáme citrónovou šťavou a sezamových olejom. Podávame s ryžou, alebo s čínskymi rezancami.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články