Aktuálne Recepty 

Bryndzová torta so slaninkou

Prečo len bryndzové halušky so slaninkou? Prečo nie aj torta, keď je u nás takáto kombinácia obľúbená?

Potrebujeme na cesto:

  • 5 vajec
  • 2 v šupke uvarené zemiaky
  • 200 g jemný tvaroh
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 50 g údeného syra
  • soľ
  • rasca
  • 1/2 prášok do pečiva

Na plnku:

  • 1 šľahačkovú smotanu
  • 1 tužidlo na šľahačku
  • 100 g masla
  • 250 g bryndze
  • mletú rascu
  • soľ
  • 1 lyžičku sladkej mletej papriky
  • 1 lyžicu nakrájanej pažítky
  • 10 dkg údenej prerastenej slaniny

Postup:

Vyšľaháme bielká, potom rozšľaháme žĺtka, pridáme nastrúhané zemiaky, múku, nastrúhaný syr, tvaroh, prášok do pečiva, soľ, rascu a postupne sneh z bielkov. Vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť do rúry cca 10 minút vyhriatej na 200 stupňov. Hotový korpus necháme vychladnúť. Slaninku pokrájame na pásiky, opečieme do chrumkava a výpekom polejeme korpus pred naplnením. Urobíme šľahačku, do nej pridáme ostatné suroviny a natrieme na vychladnutý korpus. Trochu náplne si odložíme, pridáme do nej mletú papriku a použijeme na zdobenie.Vrch ešte ozdobíme opraženou slaninkou.

Text a foto Karol Hrčka

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články