Aktuálne Recepty 

Bravčová terina s bylinkami

Výborné jedlo na večeru, alebo aj pre návštevu.

Potrebujeme:

  • 800 g mleté bravčové mäso (pliecko)
  • 1/2 lyžičky mleté nové korenie
  • 50 ml koňak (nemusí byť)
  • 3 lyžice masla
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g údeného mäsa
  • 200 g na tenko nakrájanej slaniny (plátky)
  • 1 hrsť pažítky
  • 1 hrsť petržlenovej ňate
  • 1 hrsť šalvie
  • soľ podľa chuti

Postup:

Mäso pomelieme, pridáme nasekané bylinky, korenie, cesnak a soľ, prikryjeme a necháme cez noc v chladničke. Masla speníme na panvici a opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď vychladne pridáme do mäsa. Údené mäso nakrájame na kocky a tiež pridáme do mäsa. Formu vymastíme maslom a obložíme plátkami slaniny tak, aby slanina prečnievala von. Naplníme mäsovou zmesou, jemne pobúchame po stole, aby sa rovnomerne rozložila a prikryjeme prečnievajúcou slaninou. Do pekáča napustíme vodu, postavíme do nej terinu  a pri teplote 170 stupňov pečieme 60 minút. Ak z teriny vytieklo veľa šťavy, zlejeme ju a terinu ešte 15 minút dopečieme. Podávame s cibuľovým čatní.

Foto Depositphotos.com

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články