Aktuálne Recepty 

Belgická čokoládová pusinková roláda

Potrebujeme:

olej na vymazanie plechu

  • 6 vaječných bielkov
  • 330 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 60 g mletých mandlí
  • 1 polievková lyžica espressa rozpustená v 1 čajovej lyžičke vriacej vody
  • hrsť lúpaných mandlí
  • horká rozpustená čokoláda na pokvapkanie rolády

Na čokoládovú plnku

  • 200 g horkej čokolády (70 % kakaovej sušiny), nasekanej na kúsky
  • 50 g  masla
  • 120 ml šľahačkovej smotany
  • ½ lyžičky cukru

Na krémovú náplň

  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 40 g práškového cukru
  • 1 lyžička espressa rozpusteného v 1 lyžičke vriacej vody

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 200°C/180°C ventilátor/plyn 6. Plech na pečenie s rozmermi 23 cm x 33 cm vysteľte papierom na pečenie a potom papier jemne naolejujte.
  2. Vo veľkej čistej miske vyšľaháme bielka elektrickým mixérom na hustý, lesklý, na ktorom sa vytvorí  v strede špic. Na nízkej rýchlosti zašľaháme po troškách cukor, potom pridáme múku, mleté ​​mandle a kávu, až kým sa všetko nespojí.
  3. Pusinku rovnomerne rozotrite do formy, posypte mandľovými vločkami a pečte 8 minút. Znížte teplotu rúry na 160°C/140°C ventilátor/plyn 4 a pečte ďalších 20-25 minút. Vyberte “ pusinku“ z formy na papieri a nechajte 10 minút chladnúť na mriežke, potom ju preložte na iný papier na pečenie, aby úplne vychladla.
  4. Medzitým si pripravte čokoládovú krém. Čokoládu nad parou roztopte v žiaruvzdornej miske  (nedotýkajte sa misky). Keď sa rozpustí, pridajte maslo a jemne premiešajte, potom nechajte 15 minút vychladnúť. Postupne pridávajte smotanu,  stále šľahajte metličkou, potom pridajte cukor. Rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto a celý dezert chladíme asi 15 minút.
  5. Na krémovú plnku vyšľaháme smotanu, práškový cukor a kávu. Šľaháme elektrickým šľahačom, kým nezačne hustnúť.
  6. Krém natrieme na vrch čokoládovej plnky a začneme opatrne rolovať, pričom si pomôžte papierom na pečenie. Pevne zabaľte a nechajte chladiť aspoň 3 hodiny. Na servírovanie dáme na tanier, pokvapkáme rozpustenou čokoládou a nakrájame.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články