Ako zavárajú uhorky Poliaci? Vyskúšajte, budete ich zbožňovať tak, ako oni!
Tieto uhorky sú mimoriadne chrumkavé a krehké. Určite vám nevydržia do jari, lebo rodina nebude chcieť jesť iné.
Potrebujeme:
- 4,5 kg uhoriek
- 1 kg cibule
- 7 strúčikov cesnaku
- 10 sladkých paprík
- zväzok kôpru
- 450 ml teplej prevarenej vody
- 450 ml rastlinného oleja
- 2,5 lyžice octu
- 1 lyžica horčičných semienok
- 2 lyžice hrubej soli
- 4 lyžice cukru
Postup:
Uhorky zalejte studenou vodou a nechajte v nej 2 hodiny. Potom odrežte okraje a nakrájajte ich na 2 cm hrubé krúžky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska, papriku očistime a pokrájame na pásiky. Cesnak pretlačíme. Do misky nalejte vodu, pridajte rastlinný olej, cukor, soľ, horčicové semienka a ocot. Dobre premiešajte. Teraz pridajte pretlačený cesnak a znovu premiešajte. Uhorky vyberte z vody do hrnca a premiešajte ich s nakrájaným kôprom, cibuľou a paprikou. Zalejte pripravenou zálievkou a nechajte odstáť dve hodiny. Potom položte na sporák a priveďte do varu. Varte najviac 5 minút. Ešte horúce rozdeľte do pripravených umytých a suchách pohárov a uzavrite viečkom. Otočte hore dnom, prikryte uterákom a nechajte vychladnúť. Skladujte na chladom mieste.
Dobrú chuť!
Foto Depositphotos com