Vynikajúci tvarohový krém od tety Eržiky
Teta Eržika dnes upiekla vynikajúce tvarohovo – lekvárové koláče, ale tento krém sa dá jesť s ovocím, ale samozrejme aj s nepečeným sušienkovým cestom. Chutí však aj len tak samotný.
Potrebujeme:
- 175 g masla
- 325 g tvarohu
- 90 g práškového cukru
- 65 g kondenzovaného mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička koňaku, alebo dezertného vína
Príprava:
Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom, potom po častiach pridávajte kondenzované mlieko, stále miešajte. Tvaroh pretlačte cez sito a pridajte do krému. Znovu premiešajte. Na záver môžete pridať koňak, ale nemusíte. To je všetko.
Foto Pixabay.com
Ilustračná foto Depositphotos.com