Vynikajúci letný dezert
Jahodové tiramisu
Príprava 20 min.
Pre 4 osoby potrebujeme:
200 g čerstvých jahôd, 125 g malín, 1 vanilkový lusk, 18 piškót, 20 dcl malinového likéru, 25 dcl šľahačkovej smotany, 4 žĺtka, 100 g cukru, 250 g mascarpone.
- žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny , potom pridáme mascarpone
- vanilkový lusk pozdĺžne prekrojíme a nožom zotrieme dužinu. Pridáme do smotany a vyšľaháme šľahačku. Nakoniec zmiešame so žĺtkovou hmotou
- piškóty namočíme v malinovom likéri
- na dno pripravených pohárov nalejeme krém, nasleduje vrstva jahôd a malín, opäť krém, ovocie, až kým sa pohár nezaplní, vrch ozdobíme ovocím a lístkami medovky