Včera som uvarila úžasnú polievku. Jednoduchú, zdravú a výživnú
Sledujem v televízii relácie o varení a v súčasnosti je mojou najobľúbenejšou kuchárkou Novozelanďanka Annabel Langbein. Inšpirovala ma jej turecká polievka, hotová za pol hodiny.
Potrebujete:
- 1 veľkú cibuľu
- olej
- hrnček červenej šošovice (uvarí sa za 15 minút)
- hrnček bulguru (ja som nemala, tak som dala kuskus)
- 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku
- korenie
- soľ
- mletú papriku
- a v ďalších surovinách môžete použiť svoju fantáziu. Ja som pridala ešte cícer z konzervy, ale môžete pridať mrkvu, brokolicu, fazuľu, čo chcete.
Postup:
Na oleji opražíme cibuľu do hneda, pridáme korenie, papriku, paradajkový pretlak. Zamiešame a ďalej šošovicu, bulgur, (ak chcete aj zeleninu, tak teraz pridajte nadrobno nakrájanú mrkvu, brokolicu), zalejeme zeleninovým vývarom a varíme cca 15 minút. Nakoniec pridáme cícer, soľ podľa chuti a polievka je hotová. Môžete posypať čerstvou pažítkou, petržlenovou vňaťou a nakoniec opečený chlieb, napríklad s pršutom. Dobrú chuť.