Tvarohové pagáčiky pre silvestrovských hostí
Sú ešte teplé, ale musela som ich rýchle odfotografovať, lebo tuším budem musieť urobiť ešte jednu várku, tak sa míňajú už teraz ráno.
Potrebujeme:
- 250 g hladkej múky
- 250 g Smetolu
- 250 g tvarohu
- 1/2 kelímka kyslej smotany
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 1 vajce
- + vajce na potretie
Postup:
Suroviny rýchlo spracujeme na homogénnu masu. Pripravíme si 2 plechy s papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, najlepšie teplovzdušný program. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Vykrajujeme kolieska a ukladáme na plech. Potrieme vajíčkom a posypeme čím chceme. Ja som dala vlašské orechy, rascu, čierny sezam a syr. Pečieme cca 20 – 25 minút. Treba kontrolovať, kým nezhnednú.
Text a foto Libuša Sabová