Aktuálne Recepty 

Tie najlepšie palacinky od babičky

Koľko ste ich vyskúšali, kým sa prestali trhať a lepiť na panvicu? Moja babka nemala feflonové panvice a ani na obyčajnej sa je neprilepili a boli výnimočné. Ale prezradila mi jednu úžasnú igredienciu, vďaka ktorej sú palacinky oveľa nadýchanejšie a aj chutnejšie. A tou ingredienciou je pivo, alebo minerálna voda. Ale ani ostatné suroviny sa len tak jednoducho nezmiešajú.

 

Potrebujeme:

  • 1 pohár piva
  • 1 šálka mlieka
  • 2 lyžičky cukru
  • 2 vajcia
  • 1/2 lyžičky sódy, alebo prášku do pečiva
  • 3 lyžice rozpusteného masla
  • soľ
  • múka toľko, koľko tekutina pojme

 

Najskôr rozmiešajte vajcia s cukrom a soľou.  Potom pridajte mlieko a maslo. Pridajte pivo a nakoniec múku. Palacinky opekajte z oboch strán a naplňte tým, čo máte najradšej.

Foto Pinterest.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články