Tie najlepšie palacinky od babičky
Koľko ste ich vyskúšali, kým sa prestali trhať a lepiť na panvicu? Moja babka nemala feflonové panvice a ani na obyčajnej sa je neprilepili a boli výnimočné. Ale prezradila mi jednu úžasnú igredienciu, vďaka ktorej sú palacinky oveľa nadýchanejšie a aj chutnejšie. A tou ingredienciou je pivo, alebo minerálna voda. Ale ani ostatné suroviny sa len tak jednoducho nezmiešajú.
Potrebujeme:
- 1 pohár piva
- 1 šálka mlieka
- 2 lyžičky cukru
- 2 vajcia
- 1/2 lyžičky sódy, alebo prášku do pečiva
- 3 lyžice rozpusteného masla
- soľ
- múka toľko, koľko tekutina pojme
Najskôr rozmiešajte vajcia s cukrom a soľou. Potom pridajte mlieko a maslo. Pridajte pivo a nakoniec múku. Palacinky opekajte z oboch strán a naplňte tým, čo máte najradšej.
Foto Pinterest.com