Recept na výborné domáce rožky
Prikladám môj recept ja som lenivá na váženie tak ako som robila najskôr som si spravila kvások 1 a pol pohára letnej vody ja som mala srvátku tak som použila tú 1lyžičku medu alebo cukru a malú kocku kvasníc 40g a jeden pohár múky pšenično- ražnej zamiešame a nechala aspoň hodinu postáť potom som pridala 2 poháre hladkej chlebovej múky 650 lyžicu soli a deci bravčovej masti rozpustenej vymiesila cesto a nechala asi 45 min kysnúť ale medzitým som to dvakrát premiesila aby cesto bolo pružne potom dala na dosku a nakrájala na 10 bochníčkov chvíľu som ich nechala postáť a potom som každý vygúľala do takej nepravidelnej elipsy na spôsob trojuholníka a zavinula od širšej strany do tvaru rožka poukladala na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryté nechala zhruba 1 hod. kysnúť potom dala piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov na 10 min a stiahla teplotu na 180 ďalších 10 min záleží na rúre ale ešte pred pečením som ich potrela vodou a posypané soľou a kmínom asi tak dobrú chuť!
Text a foto Dana Koreňová