Recept na dve kvalitné a chutné domáce nátierky
U nás keď zostane varené, pečené, alebo dusené mäso, ktoré už nikomu nejde dole krkom, rozmixujem ho, pridám domácu masť, korenie, soľ, trochu horčice a nátierka je za minútku na svete. Ako obmenu pridám syr, uvarené vajíčko, alebo aj zeleninu z polievky. Keď sa takáto nátierka nezje hneď, v chladničke vydrží aj dva – tri dni.
Ale najradšej máme oškvarkovú nátierku. Pol kila škvariek rozmixujem spolu s jedným precedeným domácim lečom, alebo dusenou paprikou s rajčinami, pridám jednu lyžičku soli, korenie, dve surové vajíčka , trochu horčice. Dobre premiešam, dám do pohárikov a sterilizujem asi 20 minút. Táto nátierka je veľmi mňaaam! A ešte ak je paprika trošku štipľavá, tak to je potom nebíčko v papuľke.
Helena Solčanská
Ilustračná foto Depositphotos.com