Aktuálne Recepty 

Rebarborový koláč so snehom podľa pani Eržiky

Tento recept je zo starej zbierky receptov. Veľakrát vyskúšaný, overený.

Cesto:

  • 400 g hladkej múky (podľa potreby aj viac)
  • 200 g masla
  • 2-3 lyžice studenej vody
  • 1/2 balíčka prášku dopečiva
  • 2 žĺtky
  • štipka soli

Plnka:

  • 700 g rebarbory
  • 200 práškového cukru

Sneh:

  • tri bielky
  • 150 g práškového cukru

Do múky rozmiešanej s práškom do pečiva pridáme maslo, štipku soli, vodu, žĺtky a vymiesime cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Cesto popicháme vidličkou, pridáme olúpanú, nakrájanú rebarboru, ktorú posypeme práškovým cukrom. Koláč vložíme vyhriatej do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý rozotrieme na plnku krátko pred dopečením a necháme zapiecť.

Náš tip: Do vyšľahaného snehu môžeme pridať pomleté vlašské orechy. Koláč bude ešte chutnejší a zaujímavejší.

Libuša Sabová

Ilustračná foto: Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články