Aktuálne Čo ma štve 

Reakcia na článok, ktorý sa začína (ne)kvalitou zemiakov.

Píšem v ňom, že v jednom balení sú rôzne druhy. Niektoré sa rozvaria, iné aj po pol hodine zostanú tvrdé. Ale pre mňa osobne je najväčším problémom, že napríklad po upečení sú akési sladké. Ja viem, ako chutí dobrý zemiak, veď Slovensko bolo kedysi zemiakarská  veľmoc. Moja svokra dopestovala zemiaky pre celú rodinu a mala ich krásne rozsortírované. Vždy mi do Bratislavy nabalila do vriec a povedala: „Tieto sú na zemiakovú kašu, tieto sú na zemiakový šalát, na pečenie…Starostlivo ich skladovala v obyčajných pivniciach, to už musela byť veľká zima, keď aj tam zamrzli a vtedy mali sladkastú chuť. Áno, viem, čo sú dobré, kvalitné zemiaky. A keď náhodou zamrzli, vedeli sme že budú sladšie. Dnes sú však vybudované kvalitné sklady, kde nie je šanca, aby zemiaky zamrzli. Okrem toho veď sú také zimy, že ani poriadne nemrzne. Takže prečo sú asi sladké? Moja úvaha je, či to nie sú špeciálne odrody. Možno tam, odkiaľ ich dovážame, si to ľudia žiadajú, veď mnohí preferujú špeciálne sladké zemiaky. Tak neviem…Píšte do komentárov a pridajte aj svoje skúsenosti, napríklad o tom, ako vám z dvoch kilogramov zemiakov sotva zostane na jeden obed, keď odkrojíte všetko čierne, prípadne zhnité!

PS: Máme maličkú záhradku, ale určite na polovicu zasadíme zemiaky. Chceme kvalitu!!!

Libuša Sabová

Foto Deposithotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články