Polievka z fazuľových luskov a zemiakov priamo zo záhrady. Polievka môjho detstva
Konečne dozreli v našej záhrade tieto dobroty. Na túto polievku sme sa vždy veľmi tešili. Je to iné, keď sa navarí úplne čerstvá, ako keď je to z mrazených surovín a zimných zemiakov. Ako ju robím? Fazuľku a zemiaky očistím a dám spolu variť. Mladučké sa varia asi 15 minút. Osolím, okorením, pridám šľahačkovú smotanu. V 2 dcl vody rozhabarkujem 2 lyžice hladkej múky. Zahustím polievku. Nechám prevrieť a odstavím z platne. Nakoniec pridám veľkú hrsť nakrájaného kôpru, 2 lyžice cukru a 2 lyžice octu. Najlepšie chutí s uvareným vajcom.
PS: Vidíte ako dlho som ju nevarila?! Zabudla som nielen napísať, ale aj pridať do polievky bobkový list.
Text a foto Libuša Sabová