Aktuálne Recepty 

Plnené kapustové listy – holúbky. Máme pre vás skvelý recept:

Plnený kapustný list 

Ingrediencie: 

  • Hlávková kapusta 
  • Mleté bravčové mäso 
  • Ryža 
  • Vajcia 
  • Soľ 
  • Korenie (napr. mleté čierne korenie, mletá červená paprika) 
  • Kyslá kapusta 
  • Bobkové listy 
  • Zrnká celého korenia 
  • Olej alebo masť na zápražku 
  • Cibuľa 
  • Cesnak 
  • Múka 
  • Červená paprika mletá 
  • Smotana 

Postup: 

  1. Z hlávkovej kapusty vyrežte hlúb a dajte ju variť do osolenej vody. Varíme, až kým listy nezmäknú. Vychladnuté listy zbavte hrubej časti. 
  1. Pripravte mäsovú zmes: zmiešajte mleté mäso, ryžu, vajcia, soľ, korenie a mletú červenú papriku. 
  1. Do pripravených listov dajte trochu mäsovej zmesi a zrolujte ich. Nezabudnite, že plnka naberie na objeme vďaka ryži. 
  1. Na dno hrnca (odporúčam s dvojitým dnom) rozložte kyslú kapustu. Na ňu poukladajte naplnené kapustné listy. Pridajte bobkové listy a zrnka celého korenia. Zalejte vodou a varíme 35 – 40 minút. 
  1. Pripravte zápražku: olej alebo masť rozohrejte, pridajte pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridajte múku a červenú papriku mletú. Zápražku za stáleho miešania zalievajte vodou. Dochutíme korením a soľou. 
  1. Po 35 – 40 minútach varenia holubkov vylejte zápražku do hrnca. Varíme ešte asi 10 až 15 minút a máme hotovo. 

Tento tradičný slovenský recept na plnený kapustný list je výživný a chutný. Dobrú chuť!

Foto Marta Wencelová

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články