Aktuálne Recepty 

Plnená syrová roláda – starý dobrý recept

Kedysi sme ju robili často. Potom nám boli vzácne rôzne talianske, francúzske, ši španielske špeciality a teraz sa radi vraciame k našim starým obľúbeným receptom.

Potrebujeme:

  • 350 g tvrdého syra (eidam)
  • 125 g masla
  • 100 g šunky
  • 1 syr v črievku
  • 2 na tvrdo uvarené a postrúhané vajcia
  • nakrájaná pažítka podľa chuti
  • 100 g sterilizovanej kukurice
  • 1 paprika nakrájana na kocky
  • 100 g mäkkej, alebo suchej salámy

Postup:

Najskôr si pripravíme plnku. Zmiešame maslo so syrom, potom pridáme nastrúhané vajcia, pažítku, kukuricu, papriku, salámu nakrájanú na drobno a všetko dobre premiešame.

Podľa chuti osolíme. Tvrdý syr vložíme do mikroténového vrecka, uzavrieme a dvadsať minút varíme vo vode na miernom ohni.

Potom ho premiestnime na potravinovú fóliu a valčekom rozvaľkáme.

Ak sa trošku natrhne, ako mne, vôbec to nevadí. Na syr najskôr poukladáme šunku, potom potrieme plnkou a pomocou spodnej fólie zvinieme.

Ešte zavinieme do alobalu a uložíme aspoň na tri hodiny do chladničky, aby roláda stuhla.

Text a foto Alica Tóthová Tokarčíková, ktorá je autorkou skupiny Alica v krajine dobrého jedla.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články