Nepečená torta z vianočky
O tom, že Karol Hrčka je kuchár na slovo vzatý svedčí aj tento recept, ktorý práve včera vymyslel pre svoju rodinu. Mala veľký úspech a tak sa rád s ním podelí s nami, Superbabkami.
Potrebujeme:
- 1 vianočku
- 1 liter mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 1 vanilkový cukor
- 1 1/2 lyžice práškového cukru
- 2 žĺtky
- 100 g masla
- 1 malinový prášok
- 2 lyžice kokosovej múčky
- 1 šľahačková smotana
Postup:
Vianočku nakrájame na 1 cm hrubé plátky. Z mlieka, pudingového prášku, vanilkového cukru a práškového cukru uvaríme hustý puding, do ktorého po odstavení vmiešame rýchlo dve žĺtka a maslo. Ďalej si urobíme šľahačku, do ktorej prisypeme malinový prášok. Na suchej panvičke opražíme kokos do hneda.
Na dno tortovej formy poukladáme polovicu nakrájanej vianočky. Potrieme vanilkovým pudingom a na to dáme malinovú šľahačku ( tá bude z malinového prášku trošku kyslejšia). Prikryjeme druhou vrstvou vianočky, potrieme vanilkovým pudingom a posypeme kokosom. Dáme do chladničky najlepšie cez noc. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som dal aj guľôčky gaštanového krému.
Text a foto Karol Hrčka