Naša mama často robievala tento jednoduchý zemiakový šalát
V našej rodine je veľmi obľúbený. Mama ho robievala bez šľahačkovej smotany, ale ja som si ho takto zdokonalila:
Potrebujeme:
- 500 g zemiakov na šalát
- 150 g prerastnej slaniny (špek)
- 1 veľká červená cibuľa
Zálievka:
- 100 ml šľahačkovej smotany
- za hrsť petržlenovej vňate
- 2 lyžičky masla
- 1 lyžička horčice
- soľ
- korenie
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a ešte teplé očistíme a nakrájame na plátky. Slaninku nakrájame na malé kocky a opražíme na panvici. Potom pridáme pokrájanú cibuľu, maslo a chvíľu orestujeme. Pridáme do ešte teplých zemiakov spolu s horčicou. Osolíme, okoreníme, dobre premiešame a na koniec pridáme smotanu, nakrájané uhorky a na drobno nakrájanú petržlenovú vňať. Odložíme na chladné miesto, aby prešli všetky chute.
Foto Depositphotos.com