Nakladaný hermelín v oleji
Potrebujeme:
- 300 ml slnečnicového, alebo olivového oleja
- 1 veľká cibuľa (červená)
- 5 ks kapie
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica sladkej papriky
- 20 ks čierneho korenia
- 10 ks nového korenia
- 2 bobkové listy
Postup:
Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. Kapiu nakrájame na menšie kúsky. Hermelíny rozpolíme a na strane rezu posypeme trochou papriky. Do pohára s viečko kladieme striedavo hermelín, cesnak, cibuľu, kapiu as bobkový list. Každý syr zalejeme trochou oleja a pridáme korenie. Postup opakujeme, až kým naplníme celý pohár. Syr musí byť úplne ponorený v oleji a v pohári nesmie byť žiadna vzduchová bublina. Nakoniec poháre zakryjeme viečkom a necháme odležať v chladničke. Vydržme 5 dní.
Náš tip: Pridajte aj feferónku, syr bude oveľa pikantnejší.
Foto Depositphotos.com