Navigácia
Aktuálne Recepty 

Najtrendovejší nápoj tohoročnej zimy: červené víno – čokoláda

Varené víno a horúca čokoláda sú teraz najtrendovejšie horúce nápoje.Kombinácia vína a čokoládovej chuti je príjemná. Aj somelieri vedia, že, červené víno výborne harmonizuje s čokoládou. Veď aj niektoré odrody hrozna ako je Merlot, Nero d’Avola alebo Malbec, majú mierne čokoládovú arómu, ktorá zaokrúhľuje chuť červených vín vyrobených z nich. Gurmáni si zase radi vychutnávajú dobré červené víno spolu s malým kúskom mliečnej  alebo tmavej čokolády. Aj pri pečení dezertov, alebo varení omáčok je  kombinácia červeného vína a kakaa obľúbená.SUPERBABKY vám ponúkajú  jednoduchý základný recept, ktorý môžete podľa seba dochutiť.

Recept na 1 šálku

300 ml mlieka
80 g horkej čokolády (najmenej 60% obsah kakaa)
200 ml polosuchého červeného vína (napr. Cabernet Sauvignon)

Príprava
Horkú čokoládu rozlámte na malé kúsky. V malom hrnci roztopte čokoládu pri nízkej teplote a za stáleho miešania pridajte mlieko. Potom  červené víno a nápoj zohrejte, ale nevarte!
Ak máte radi, môžete pridať štipkou škorice, muškátový oriešok, aníz, alebo vanilkový cukor.

Zdroj Donna-magazin

Vaše komentáre

Podobné články