Ako to robím ja Aktuálne 

Moja dnešná pizza „Čo chladnička dala!

Po Veľkej noci zostali v chladničke ešte zásoby všeličoho. Potraviny nikdy nevyhadzujem. Čo môžem, zamrazím a čo sa ešte dá použijem napríklad na pizzu. Doba spotreby sa kráti a tak som dnes urobila pizzu“ Čo chladnička dala!“ Tu je môj recept:

Cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 sušeného droždia
  • 1 1/2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice tučného jogurtu
  • ak je cesto husté, trochu vody

Paradajková omáčka na potretie cesta:

  • 4 rajčiny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • oregano
  • sušená feferónka
  • štipka cukru

 Na vrch:

  • postrúhaný syr „Čo chladnička dala“
  • šunka tesne pred ukončením doby spotreby
  • 1 zaváraná feferónka

Na potretie:

  • 1 1/2 lyžice olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku

Postup:

Zo surovín na cesto som zamiesila a nechala na teplom mieste nakysnúť. Na oleji som opražila cibuľu, pridala som cesnak a rajčiny. Posolila som, pokorenila, pridala cukor a nechala som paradajky podusiť. Nakoniec som dochutila troškou feferónky (máme radi pikantné) a oreganom. Túto zmes som nechala vychladnúť. Zapla som rúru s kameňom na pizuu. Musí sa na teplote 250 stupňov ohrievať najmenej 45 minút.  Medzitým cesto trochu nakyslo (nečakajte, že ho bude plná misa). Papier na pečenie som potrela olivovým olejom a cesto som naň rukami roztiahla. Potrela som paradajkovou omáčkou, posypala som polovicou postrúhaného syra. Na to som poukladala šunku a posypala zvyšným syrom. nakoniec som v olivovom oleji roztlačila cesnak a pizzu som pokvapkala. To už bol kameň v rúre dostatočne horúci. Pomocou drevenej lopatky som pizzu aj s papierom premiestnila do rúry a piekla som cca 20 minút. Výsledok vidíte. No čo vám budem hovoriť. Pochutili sme si!

Text a foto Libuša Sabová

 

 

 

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články