Aktuálne Recepty 

Lahodný pistáciový krém, ktorý poteší vaše chuťové poháriky

Ingrediencie:

  • 150 g pistácií (lúpaných, nesolených)
  • 250 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 100 g bielej čokolády (rozpustenej)
  • 1 polievková lyžica masla
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Príprava pistácií:
    • Pistácie opláchnite a dajte ich do hrnca s vriacou vodou na približne 1 minútu. Potom ich hneď prelejte studenou vodou. Tento postup uľahčí lúpanie šupky. Ošúpte pistácie a rozmixujte ich na jemný prášok.
  2. Varenie krému:
    • V malom hrnci zmiešajte mlieko a cukor a pomaly zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí.
    • Pridajte mletú pistáciovú hmotu a vanilkový extrakt. Miešajte, kým zmes nezačne vrieť.
    • Pridajte rozpustenú bielu čokoládu a maslo. Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí a krém zhustne. Odstráňte hrniec z ohňa a nechajte krém úplne vychladnúť.
  3. Dokončenie:
    • Medzitým vyšľahajte smotanu do tuha.
    • Jemne vmiešajte vyšľahanú smotanu do pistáciového krému.
  4. Podávanie:
    • Pistáciový krém môžete podávať ako náplň do koláčov, rolád, alebo ho jednoducho servírujte ako dezert so sušienkami alebo ovocím.

Veríme, že tento lahodný krém poteší vaše chuťové poháriky!

Foto Depostphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články