Lahodný pistáciový krém, ktorý poteší vaše chuťové poháriky
Ingrediencie:
- 150 g pistácií (lúpaných, nesolených)
- 250 ml mlieka
- 50 g cukru
- 100 g bielej čokolády (rozpustenej)
- 1 polievková lyžica masla
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Príprava pistácií:
- Pistácie opláchnite a dajte ich do hrnca s vriacou vodou na približne 1 minútu. Potom ich hneď prelejte studenou vodou. Tento postup uľahčí lúpanie šupky. Ošúpte pistácie a rozmixujte ich na jemný prášok.
- Varenie krému:
- V malom hrnci zmiešajte mlieko a cukor a pomaly zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí.
- Pridajte mletú pistáciovú hmotu a vanilkový extrakt. Miešajte, kým zmes nezačne vrieť.
- Pridajte rozpustenú bielu čokoládu a maslo. Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí a krém zhustne. Odstráňte hrniec z ohňa a nechajte krém úplne vychladnúť.
- Dokončenie:
- Medzitým vyšľahajte smotanu do tuha.
- Jemne vmiešajte vyšľahanú smotanu do pistáciového krému.
- Podávanie:
- Pistáciový krém môžete podávať ako náplň do koláčov, rolád, alebo ho jednoducho servírujte ako dezert so sušienkami alebo ovocím.
Veríme, že tento lahodný krém poteší vaše chuťové poháriky!
Foto Depostphotos.com