Lahodný dezert pre bez pečenia
Tento recept si každý môže prispôsobiť svojej chuti pridaním rôzneho ovocia, orechov, alebo čokolády.
Potrebujeme:
- 200 g keksov
- 3 vajcia
- 250 ml kondenzovaného mlieka
- 400 ml mlieka
- 1/2 lyžičky vanilkového cukru
- 200 g masla
Glazúra:
- 4 lyžice cukru
- 4 lyžice kakaa
- 12 lyžičiek mlieka
Postup:
Vajíčka v hlbšom hrnci rozšľahajte, pridajte mlieko, kondenzované mlieko a vanilkový cukor. Všetko dobre premiešajte. Na malom ohni priveďte zmes do varu. Hotový krém nechajte vychladnúť.
Je čas urobiť čokoládovú polevu. Dobre vymiešajte všetky prísady tak aby v nej neboli hrudky. Na malom ohni chvíľu za stáleho miešania povarte, kým sa nevytvorí jednotná konzistencia. Nechajte vychladnúť.
Zmäknuté maslo dobre vyšľahajte a potom pridajte studený krém. Znovu spolu vyšľahajte.
Nádobu, do ktorej chcete dezert pripraviť vysteľte papierom na pečenie. Poukladajte prvú vrstvu keksov a zalejte krémom. Poukladajte druhú vrstvu keksov a znovu zalejte krémom. Ešte raz zopakujte. Nakoniec dezert polejte čokoládovou glazúrou a odložte na 3-4 hodiny do chladničky, ale najlepšie nechať cez noc.
Foto: Pixabay