Lahodné francúzske makové palacinky
Ak si myslíte, že na týchto palacinkách nie je nič mimoriadne, mali by ste ich aspoň raz vyskúšať, aby ste zmenili názor.
Potrebujeme:
- 0,2 l mlieka
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 15 g maku
- 20 g cukru
- 125 g hl.múky
- rastlinný olej
- štipka soli
Postup:
Mlieko zohrejeme v mikrovlnnej rúre. V miske vyšľahajte šľahačom vajcia, pridajte do nich cukor, premiešajte, potom mak, múku a štipku soli. Postupne prilievajte mlieko tak, aby vznikla homogénna zmes. Cesto nechajte 15 minút odpočívať. Zohrejte panvicu, potrite olejom, nalejte cesto a pečte z oboch strán, kým nemá zlatú farbu. Naplňte podľa vlastnej fantázie.
Text a foto Libuša Sabová