Krásny letný obed z bazy v cestíčku na slano i na sladko
Vždy robievam cestíčko neutrálnej chuti, aby som s ním mohla pracovať podľa svojej chuti. To znamená, že pridám len štipkou soli a bez cukru. Na slano podávam s bylinkami alebo zeleninou, aby nebolo treba dosáľať. Na sladko polievam javorovým, agávovým či figovým sirupom, prípadne ozdobím šľahačkou, keď pripravujem pre vnučky.
Základný recept na cestíčko:
- 3 vajcia
- 30 g hladkej múky
- 3 dcl mlieka
- 1/2 dcl piva, alebo lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Postup:
Vajcia vyšľaháme a pridáme k nim múku, mlieko, pivo, alebo prášok do pečiva. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť. A môžeme začať do cestíčka namáčať dobre umytú a osušenú bazu. Postupne vyprážame na oleji na miernom ohni do ružova. Cestíčko je výborné a dobre drží – nesteká. Vystačí na asi 15 kvetov.
Text a foto Sarita Poliaková